sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Tälläistä...

Torstaina alettiin päästä pikkuhiljaa lomatunnelmiin, kun helatorstain takia oli lomaa. Kävimme myös porukalla match showssa, jossa sijoitukseksi Roosan kanssa junior handlerissa 2. Isojen aikuisten kehässä PUN jatkoon, mutta ei sijoituttu. Paula voitti Janen kanssa junior handlerin! Viivi sai 3. sijan ja Ella 4. Mätsärin jälkeen menimme katsomaan Suvin kanssa kissa pesuetta, joka asuu hylätyn talon alla. Etsijäkoira porukka, jossa Suvikin on mukana yrittää saada pentuja kiinni, mutta tilanne on vaikea. Emoa ei voi loukuttaa vielä, kun pennut ovat pieniä. Alueella liikkuva kettu ei tee hommasta yhtään rattoisanpaa. Heittelimme ideoita kissojen pyydystämiseen, mutta kaikissa tuntui olevan joku ongelma. Tällä hetkellä pentuja totutetaan ihmisten läheisyyteen ja siihen, että ihmiseltä saa ruokaa. Pääsimmekin jo 2 metrin päähän niistä. Toivottavasti pesue saadaan kiinni.

Perjantaina minulla jäi koulupäivä välistä. Koulussa ei ollut mitään tärkeitä tunteja kun kaikilla katsotaan leffaa, niinpä jäin kotiin valmistelemaan menuuta Liisan synttäreille. Aika urakka siinä olikin, mutta kun Viivi tuli auttamaan niin ihan mukavastihan se aika meni. Lauantaina vieraille oli siis tarjolla linssikeittoa, jonka jälkeen lohi- ja jauheliha krepsejä, perheen pienimmille nakkeja ja perunamuussia. Jälkiruokana oli suklaakakku, juustokakku, muffinsseja, suklaakeksejä, mansikoita ja kermavaahtoa. Kaikki nakkeja lukuunnottamatta oli minun tekemääni. Jopa linssikeittoa kehuttiin, vaikka sitä ensin ehdittiinkin silmäillä kauhistuneesti.

                                                                     Juustokakku

Kuten kuvasta voi päätellä synttärisankarilla tuli 13-vuotta täyteen.                                                                                Kuvassa siis sulkaakakku.

                                                                      Mansikka muffinsseja

Trimmasin myös serkkujen 4 kk vanhan bichon frise pojan Alvarin. Komea koira siitä on selkeästi tulossa ja suunnitelmissa olisi muutamaan näyttelyyn mennä kokeilemaan. Kehä esiintymistä ja seisomista pitää vain ensin hieman harjoitella. :D Tosin vaikka trimmauspöydällä pidettiinkin ihmeellistä kitinää ja valitusta, niin hyvin poika kuitenkin lopulta käsittelyyn suostui, eikä edes hirveästi jouduttu vääntämään kättä. Sen voin kyllä sanoa, että oman arvonsa tunteva tapaus kyseessä on, jolle saa kyllä olla tulevaisuudessa jämäkkä. Suunnittelimme serkkujen kanssa, että Allu voisi kyläillä meillä ainakin parin viikon välein, jolloin ehtisin katsoa vähän turkkia ja koulutella sitä. Näyttelyiden takia sille pitää vielä ostaa uudenlainen kaulapanta, kun nyt se oli niskasta aika pahasti kulunut. Harmi ettei tullut otettua yhtään kuvaa hienosta pojasta.

Ella, Paula ja Viivi osallistuivat lauantaina HSKPn nuorisojaoston järjestämään suojelun lajiintutustumis päivään. Minunkin piti mennä, mutta synttärit sattuivat samaan aikaan. Lilla lainattiin mukaan Ellalle, Janen juoksun takia. Lilla oli kuulemma ollut oikein taitava, mutta koko päivän toisiksi paras koira (heti rotikan jälkeen) oli ollut Nana. Ei uskoisi, mutta Nanassa on sitten piileviä kykyjä. Pihla otti päivästä niin kivoja kuvia, että pakko niitä on tänne blogiin lisäillä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti