lauantai 2. heinäkuuta 2011

Maalla on mukavaa

Olemme nauttineet ihanista mökki keleistä mökillämme Simossa. Olimme Ranskassa viikon kesäkuun lopulla ja koirat jäivät serkuille hoitoon. Siellä meni hyvin, aamuisin Naomi ei olisi millään jaksanut lähteä tarpeillee ulos vaan luikki sängyn alle piiloon. Sieltä sitä sitten kaiveltiin huonolla menestyksellä. Kyllä neitonen aina lopulta saatiin raahattua pihalle. Ruokaa tytöt olivat saaneet myös aika reilusti :D Laitoin matkaan 2kg kuivaruokaa ja 2 kg koiranmakkaraa. Ruoka ei ollut kuulemma riittänyt kuin muutaman päivän ja sitten olikin pitänyt elellä kaikenlaisilla herkuilla. "Ei me tiedetty paljonko ruokaa ne tarvii joten annettiin sitten varmuuden vuoksi tarpeeksi. " Ilokseni Naomi lihosikin tuona aikana oikein kunnolla, minun pöperöilläni en ole saanut painoa nousemaan päälle kiloa edes kuukausien työllä, uskomatonta että joltakulta se onnistuu viikossa. Lillakin oli vähän pyöristynyt, mutta eiköhän se siitä taas laihdu kun mökillä juoksentelee 3 viikkoa. Täytyy vain pysyä tarkkana, ettei Naomikin samalla laihdu.

Juu tosiaan, kun koirat oli haettu jatkoimme matkaa kohti Simoa.  Simo sijaitsee eteläisessä lapissa joten matka oli aika pitkä. Onneksi saimme kuitenkin yöpyä Oulussa ja jatkaa matkaa aamulla. Mökille haettiin kaksi karitsaa Matti&Teppo. Matti ja Teppo ovat emojensa hylkäämiä noin parin kuukauden ikäisiä ihastuttavia lapsukaisia. Naomilla on joitain erimielisyyksiä Matin kanssa joka on kaksikosta vahva tahtoisempi. Esimerkiksi kuisti on Naomin aluetta jonne lampaille ei ole asiaa, tästä Naomi pitää ihan itse huolen. Kukaan ei saa sotkea neitosen kuistia. :D Karitsat saavat maitoa kahdesti päivässä jolloin Naomi pitää huolen ettei kumpikaan erehdy innostumaan liikaa.

Teppo on kaksikosta nuorempi ja pienempi nallekarhun
 näköinen ihana lampaan alku. Luonteeltaan Teppo on ihmisrakas ja rakastaa esim. sylissä istuskelua.


 Matti on kaksikon vanhempi suomenlampaan alku. Matti on ottanut johtaja paikan ja se päättää mitä tehdään Teppo tepsuttelee perässä. Matti on melko vahva tahtoinen ja joutuu usein törmäyskurssille Naomin kanssa. Ihmisiä kohtaan Matti on luottavainen ja se onkin todella ihmisrakas. Matti rakastaa sylissä istuskelua, vaikkakin alkaa olla siihen jo liian suuri.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti