sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Suunnitelmia...

Nyt on sitten tehty suunnitelmia kesäksi. Nyt kun kerrankin on todella aikaa niin ehtii viimeinkin saada treenattua juttuja joita olen jo niin kauan halunnut alkaa treenaamaan kunnolla.

Heinäkuussa Naomi lähtee meidän mukana Lappiin mökille ja tällöin olisi tarkoitus palailla treenin pariin. Ensimmäisten viikkojen aikana olisi tarkoitus saada Naomi taan samaan lihaskuntoon, kuin missä se oli ennen pentu taukoa. Tällöinhän kävin sen kanssa hölkkäämässä 5 kert/viikossa 5 km lenkin/päivä ja se juoksi lenkillä vapaana Janen kanssa tuntikausia lähes päivittäin. Oletettavasti kunto on jonkin verran laskenut tässä muutaman kuukauden aikana ja ennen kuin alamme treenaamaan taas agilitya haluan sen olevan samassa kunnossa, kuin ennen pentuja. 
15.5.2010 Naomi 3 kk treenailee tokoa, sivulle tulo alkaa jo onnistua!


Suunnitelmissa on siis tehdä joka aamu 4 km hölkkä lenkki, päivällä puuhastellaan lampaiden kanssa vapaana ja illalla taas 4 km hölkkälenkki. Kun mökillä koirat on lähes kokoajan irti ja saavat juosta edes takaisin niin luulisi ainakin kunnon nousevan nopeasti. Viikossa tietenkin pitää olla muutama lepopäiväkin, että lihakset pääsevät kunnolla kehittymään. Ja pitää nyt tietenkin katsoa, että missä kunnossa Naomi on, kun alan treenaamaan sen kanssa. Tarkoitus ei tietenkään ole vetää sitä aivan piippuun. 
Viivymme Lapissa kuukauden ja elokuussa palailemme Etelä-Suomeen, jossa treenin olisi tarkoitus jatkua samoissa määrin, mutta pikku hiljaa myös palailla agility kentälle. Saimme ASTn koejäsenyyden ja treenimahdollisuudet ovat osaltamme aivan toista luokkaa kuin ennen! Nyt kentälle voi kävellä 20 minuutissa. 

Nuorten SM-kisoihin olisi tarkoitus osallistua. Ne järjestetään syyskuun alussa, joten hieman kiirettä pitää. Toisaalta nyt kun on kesällä aikaa niin luulisi, että kisakunto on ihan saavutettavissa 2 kuukaudessa. Jos Naomi on yhtä innoissaan agilitysta kuin ennen niin ongelmia ei pitäisi olla. =)  Agilityn lisäksi olisi tarkoitus alkaa treenaamaan myös BH-koetta varten. Naomi osaa jo aika hyvin, mutta paljon on vielä treenattavaa. Katselin videoita youtubesta ja ihastelin tätä videota: Ratsumestarin Gonrad BH-koe Kontakti ja viretila on tuossa ihan uskomaton, mekin voisimme pyrkiä samaan. Pitää nyt vain keskittyä siihen, että treeneistä tulee riittävän hauskoja ja palkitsevia Naomille.

 17.6.2010 Naomi 4 kk rally-toko 1. sija

Heinäkuu:
Ma/Ke/To/Su
Aamu: 4 km hölkkä lenkki
Päivä: Puuhastelua vapaana ja BH treeniä
Ilta: 4 km hölkkä lenkki


Elokuu 2 ekaa viikkoa
Ma/Ti/To/La/Su:
Aamu: 4 km hölkkälenkki
Päivä: BH-treeniä/agility treeniä/muuta puuhastelua
Ilta: 4 km hölkkälenkki 


Elokuu 2 vikaa viikkoa
Agilitytreeniä Ma/Ke/Pe
BH treeniä Ti//La
Joka päivä peruslenkkeilyä vapaana, pallon heittelyä ja muutama hölkkälenkki viikossa.

Treeni ajat pidetään lyhkäisinä ja palkitsevina, ettei koira ehdi kyllästyä. Sitten oikeastaan koittaakin aika pian se suuri päivä, kun pitäisi olla riittävän hyvä nuorten SM-kisoihin. Katsotaan mitä siitäkin tulee. :'D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti