perjantai 22. heinäkuuta 2011

Open Show junior handler

Tänään osallistuin Helsingin vinttikoira radalla järjestettäviin junior handler kisoihin. Tuomarina oli Tino Pehar, Kroatiasta. Ilma oli kuuma joten koirat käytiin läpi suht nopeasti. Tuomari halusi mm. nähdä miten asettelemme koirat pöydälle ja erikseen pyysi ettemme laittaisi niitä sinne valmiiksi. Likkeet ja seisotus menivät hyvin. Likita esiintyi hienosti. Tuomari sijoitti meidät ensimmäisiksi. Jippii :D

 Emme joutuneet odottamaan kauan sillä päivän paras kilpailu jatkui heti perään. Edelleen Likita esiintyi hienosti ja yhteistyö tuntui sujuvalta. Seisotin koiraa, tuomari ojensi ruusukkeen käteen ja jatkoi nuoremman luokse. Luulin siis tulleeni kakkoseksi. Nuorempi meni seisomaan päivän toiseksi parhaan paikalle josta sitten 'viisaana' aloin neuvoa häntä ykkös palkinnon luokse. Sitten minulle selvisi, että olinkin voittanut kilpailun. Taas olisi ehkäpä kannattanut kuunnella vähän paremmin...
Tosiaan kuitenkin tulokseksi tuli kuitenkin päivän paras!
Kiitokset vielä Annalle joka oli viitsinyt laittaa Likitan minua varten ja vielä ajoi minut näyttely paikalle. :)
Lisää kuvia käykää katsomassa :)

keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Mätsärissä

Tänään käväisin treenailemassa kahden ihanan harjis tyttösen kanssa Likitan ja Ifan. Esitin kummatkin kehässä. Likitalle sininen ja Ifalle punainen. Päätin kuitenkin, että Likita sopii minulle paremmin joten otan sen koirakseni Eukanuban Open Showhun perjantaina ja Porin SM-osariin sunnuntaina. Pieniä aikuisia oli päälle 70 joten emme jaksaneet alkaa odottamaan mätsärin loppumista. Kummatkin tytöt esiintyivät mainiosti ja kiitos Annalle kyydistä. :)


sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Rantaleijonat

Myönnettäköön, että Wilma serkkujemme cairni taisi olla ainut todellinen rantaleijona tästä porukasta. Puudelit ja lampaat eivät yksimielisesti innostuneet uimisesta. Onneksi rannalla oli sentään kiva leikkiä ja hiekkakin oli sopivan lämpöistä päiväunia varten kesken leikkejen kuten Lillan ja Tepon päikkäreistä huomaakin. :)

lauantai 9. heinäkuuta 2011

Junior handler kisat Kemissä

Auton lämpömittari näytti 33 astetta. Aika tukalaa oli istua kentällä, edes varjossa. Pääsimme näyttelypaikalle ilman numerolappua, toimistosta saimme onneksi pienellä säädöllä uuden. Aloitin Naomin viimeistelyn hyvissä ajoin ja sain kerrankin laittaa sen rauhassa. Myös näyttelypöytä oli yllätys yllätys muistettu ottaa mukaan. :)) Kehään päästyä meni kivasti, Naomi esiintyi sääolosuhteet huomioon ottaen oikein hyvin. Kummallakin meillä oli tosi kuuma. Tuomari siirteli jalkaa pöydällä, liikkeitä hän pyysi kolmion ja T:n. Vaihdoimme koiria ja sain koirakseni akitan. Tuomari pyysi kolmion. Vaihdoimme koirat takaisin ja menimme vielä pari kierrosta ympäri. Sitten tuomari sijoitti: Sijoitukseksi tuli 1. :)

Päivän paras kehässä tuomari vaihtoi koiria ja sain koirakseni cavalierin. Cava olikin iloinen veikkonen jonka esittämisessä riitti haastetta, aikansa koira hösötti mutta esiintyä se kuitenkin osasi hienosti. Sitä olikin tosi ihana esittää. Tuomari pyysi L-kirjaimen. Vaihdoimme koirat takaisin ja menimme pari kertaa ympäri. Olin päivän paras. :)

lauantai 2. heinäkuuta 2011

Simossa BIS 1. !!!

Tänään lähdimme Simossa järjestettävään mätsäriin. Ajattelin, että se olisi hyvää treeniä ennen Kemin junior handler kilpailuja 9.7. Naomi esiintyi hyvin ja hän saikin punaisen nauhan. Osallistujia pienissä koirissa oli ehkä parisen kymmentä. Punaisten kehässä tuomari pyysi kahdesti ympäri ja seisotti jonkin aikaa. Naomi oli punaisten 1.! Palautteeksi tuomari sanoi, että Naomi oli kauniisti esiintyvä näyttävä koira, jolla on hyvät liikkeet ja joka seisoo hyvässä ryhdissä. Pöydällä meni hyvin ja koira esitettiin kauniisti. Tyytyväinenhän palautteeseen saikin olla. Trimmausta kehuttiin myös, tämä olikin ensimmäinen kerta kun uskalsin kajota saksilla Naomiin. Hyvää jälkeä omastakin mielestäni sain. Joistain kohdista olisi tosin voinut leikata enemmän, mutta parempi näin kuin, että olisin leikannut liikaa. Harjoitusta, harjoitusta ehkä vielä joskus osaan :D


Naomi jatkoi siis BIS kehään, jossa se vei voiton ja oli näyttelyn kaunein koira BIS 1.! :D

Maalla on mukavaa

Olemme nauttineet ihanista mökki keleistä mökillämme Simossa. Olimme Ranskassa viikon kesäkuun lopulla ja koirat jäivät serkuille hoitoon. Siellä meni hyvin, aamuisin Naomi ei olisi millään jaksanut lähteä tarpeillee ulos vaan luikki sängyn alle piiloon. Sieltä sitä sitten kaiveltiin huonolla menestyksellä. Kyllä neitonen aina lopulta saatiin raahattua pihalle. Ruokaa tytöt olivat saaneet myös aika reilusti :D Laitoin matkaan 2kg kuivaruokaa ja 2 kg koiranmakkaraa. Ruoka ei ollut kuulemma riittänyt kuin muutaman päivän ja sitten olikin pitänyt elellä kaikenlaisilla herkuilla. "Ei me tiedetty paljonko ruokaa ne tarvii joten annettiin sitten varmuuden vuoksi tarpeeksi. " Ilokseni Naomi lihosikin tuona aikana oikein kunnolla, minun pöperöilläni en ole saanut painoa nousemaan päälle kiloa edes kuukausien työllä, uskomatonta että joltakulta se onnistuu viikossa. Lillakin oli vähän pyöristynyt, mutta eiköhän se siitä taas laihdu kun mökillä juoksentelee 3 viikkoa. Täytyy vain pysyä tarkkana, ettei Naomikin samalla laihdu.

Juu tosiaan, kun koirat oli haettu jatkoimme matkaa kohti Simoa.  Simo sijaitsee eteläisessä lapissa joten matka oli aika pitkä. Onneksi saimme kuitenkin yöpyä Oulussa ja jatkaa matkaa aamulla. Mökille haettiin kaksi karitsaa Matti&Teppo. Matti ja Teppo ovat emojensa hylkäämiä noin parin kuukauden ikäisiä ihastuttavia lapsukaisia. Naomilla on joitain erimielisyyksiä Matin kanssa joka on kaksikosta vahva tahtoisempi. Esimerkiksi kuisti on Naomin aluetta jonne lampaille ei ole asiaa, tästä Naomi pitää ihan itse huolen. Kukaan ei saa sotkea neitosen kuistia. :D Karitsat saavat maitoa kahdesti päivässä jolloin Naomi pitää huolen ettei kumpikaan erehdy innostumaan liikaa.

Teppo on kaksikosta nuorempi ja pienempi nallekarhun
 näköinen ihana lampaan alku. Luonteeltaan Teppo on ihmisrakas ja rakastaa esim. sylissä istuskelua.


 Matti on kaksikon vanhempi suomenlampaan alku. Matti on ottanut johtaja paikan ja se päättää mitä tehdään Teppo tepsuttelee perässä. Matti on melko vahva tahtoinen ja joutuu usein törmäyskurssille Naomin kanssa. Ihmisiä kohtaan Matti on luottavainen ja se onkin todella ihmisrakas. Matti rakastaa sylissä istuskelua, vaikkakin alkaa olla siihen jo liian suuri.