sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Match Show Veikkolassa

Tänään suuntasimme kohti Veikkolaa, vettä tihutti heti alkumatkasta. Jossain vaiheessa vettä alkoi satamaan taivaan täydeltä. Tapani mukaisesti olin yllättäen herännyt ihan liian myöhään, joten kiireessä olin unohtanut takin kotiin. Muutama tunti jakussa vesisateessa auttaa varmasti kyllä muistamaan takin jatkossa. :D Ei vettä onneksi koko aikaa satanut. Meillä koiria mukana Lilla, Naomi ja Jane, eli mukavan pienellä porukalla mentiin.

Osallistuin nuori&koira kisaan Naomin kanssa, Viivi lainasi Lillaa samaan kilpailuun. Luulin, että kyseessä olisi ollut normaali junior handler kilpailu, mutta siitä ei ilmeisesti ollut kyse. Tuomari arvosteli Naomia seuraavasti. Hyvät kulmaukset, hyvä rakenne, kaunis pää, esiintyy hyvin ja esitetään kauniisti. Massaa Naomin pitäisi saada lisää. Saimme 2. sijan. Viivi esitti Lillan, heille 3. sija. Lillasta tuomari ei ulkonäöllisesti kuulemma paljon pitänyt, saisi olla leveämpi rintakehä ja enemmän lihaksia. Lihasten puutteesta huomauttaminen oli kuitenkin minusta aika erikoista koska eläinlääkärillä Lillan lihaksia nimenomaan kehuttiin.





Sitten vein Naomin pienten aikuisten kehään. Naomi esiintyi kauniisti. Saimme punaisen nauhan. Mukaan tuli myös kirjallinen arvostelu:


Yleisvaikutelma (turkki, kynnet, silmät yms.): erinnomainen
Esiintyminen: erinnomainen
Esittäminen: erinnomainen


Sitten oli Lillan vuoro. Viivi esitti Lillan. Lillalle sininen nauha. Hänkin sai kirjallisen arvostelun:


Yleisvaikutelma (turkki, kynnet, silmät): ei tänään parhaimmillaan 
Esiintyminen: erinnomainen
Esittäminen: erinnomainen 

Itseäni yllätti ensimmäinen kohta. Lilla on toki lyhyessä turkissa, mutta leikatuilla kynsillä ja puhtaassa turkissa se kuitenkin kehään vietiin. Viivi kertoi tuomarin kysyneen vuotaneista silmistä, jotka bichoneille kuitenkin täysin tyypilliset.
Noh, sinisten kehä oli ainakin ikimuistoista katseltavaa, kun rakas pieni Lilla neitoseni päätti laittaa nelijarrutuksen päälle. Häntä ei nyt huvittanut kävellä ja sillä siisti. Viivi sai onneksi Lillan kävelemään hetken yrityksen jälkeen. Lilla sai kuitenkin suureksi yllätyksekseni sinisten 4. sijan. Hyvä Lilla. :)

Sitten tuli punaisten vuoro, josta tuomari nopeasti sijoitti Naomin 3. Hyvä Naomi. :D

Sitten alkoi pikku Janen kehä, neito esiintyi hyvin ja sai punaisen nauhan arvostelulla:

Yleisvaikutelma: erinnomainen
Esiintyminen: erinnomainen
Esittäminen: erinnomainen
"Liikkuminen vielä pentumaista."


Punaisten kehässä ei kuitenkaan sijoittumista tällä kertaa, koiran ollessa kuulemma liian nuori. Mitä se sitten mahtoi tarkoittaakkaan 5 kk koiran kohdalla. Ilmeisesti tuomari tykkäsi kehittyneemmistä ja vanhemmista koirista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti