perjantai 10. toukokuuta 2013

Kirkkonummella mätsäröimässä

Olin juuri haukkaamassa viimeistä hakkua leivästäni, kun ovikello soi. Avatessani oven sisään tulvi tuttu porukka. Olimme päättäneet lähteä Kirkkonummen mätsäriin  treenaamaan koirien kehä esiintymistä Ellan, Viivin ja Matildan kanssa. Sääennusta lupaili sadetta, joten pakkasin kilokaupalla lämmintä vaatetta mukaan. Päästessämme prisman parkkipaikalle, jossa mätsäri pidettiin, ilma näytti enteilevän suureksi yllätykseksemme valtavaa paahdetta. Parkkipaikalta ei löytynyt varjon varjoa. En ollut valmistautunut tähän lainkaan. Ainut tasku nameilleni oli paksussa mustassa jakussani, hattukin oli unohtunut kotiin. Treenailin Nuutin kanssa esiintymistä ja se oli kehittynyt valtavasti! Nuuti liikkui upeasti, seisoessa asetti jalkansa lähes poikkeuksetta hyvin ja heilutti häntää. Alku häsläyken jälkeen muiden koirienkaan läsnäolo ei näyttänyt häiritsevän sitä lainkaan. Kehässä osa esittäjistä jopa vingutteli vinkuleluja koirilleen ja Nuuti kaikesta huolimatta pystyi keskittymään.
Janen kehä oli ensimmäisenä. Neito esiintyi tapansa mukaan varmasti ja kauniisti, saaden PUNaisen nauhan. Heti seuraavassa parissa olikin jo Nuuti. Nuuti esiintyi kerrassaan loistavasti. Tuomari selkeästi ihastui sen iloiseen esiintymiseen.
Santun esiintymisestä en ehtinyt nähdä paljoakaan, mutta Viivin sanojen mukaan sekin esiintyi loistavasti. Santulle tuli myös PUNainen nauha, mutta punaisten kehässä sille ei tullut sijaa. Minua pyydettiin esittämään 10 kk ikäistä keskikokoisen villakoiran pentua punaisten kehässä. Tämä oli kuulemma sen ensimmäinen näyttely. Liikkuminen sujui hyvin, paikallaan seisominen sen sijaan oli hieman pitkästyttävää puuhaa. Sijoitusta punaisten kehässä ei tällä kertaa tullut.
Tämän jälkeen minä ja Ella ryntäsimmekin jo kiireesti esittämään Janea ja Nuutia isojen punaisen nauhan saaneiden kehään. Minä ja Nuuti pääsimme jopa 6 parhaan joukkoon, isoja koiria oli ollut yli 50! Handler kehässä Nuuti alkoi olla jo hieman väsynyt, eikä jaksanut seistä kovin pitkään paikallaan. Hienosti nuori poika silti tsemppasi loppuun asti ja sijoituimme 3.! Jane ja Ella saivat 2. sijan. Viivi ei tällä kertaa päässyt jatkoon. Tämän jälkeen lähdimme kiireesti varjoon. Kaulani oli ehtinyt palaa auringossa ja olo oli muutenkin aika hutera. Täytyy kyllä silti sanoa, että kuumasta ilmasta huolimatta kaikki koirat olivat esiintyneet loistavasti. Erityisen ylpeä olen kokemattomasta Nuutista, joka oli yllättänyt kaikki elämänsä ensimmäisessä mätsärissä! Nuutia tulen kyllä varmasti jatkossakin mielelläni ottamaan mukaan, ehkäpä sitä kesällä taas muutamaan näyttelyynkin voisi ilmoittaa.

Kiitos kaikille mukavasta ja paahteisesta päivästä! Hauskaa oli vaikka kaula paloi ja auringonpistos iski!

sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Tampereen viikonloppu

Lauantai aamuna kello 10 aikaan lähdimme köröttelemään Espoosta kohti Lempäälän agilityhallia. Koiria meillä oli mukana Naomi, Jane ja Nana. Olimme vuokranneet hallista kentän käyttöömme, jonne Suvin lapsuuden ystävä Sini oli luvannut tulla kouluttamaan meitä. Tunnin aikana ehdimme rakentaa 2 eri rataa ja treenata niitä hyvin. Sekä Janen, että Naomin kanssa meni todella hyvin! Se on selkeästi kehittynyt itsevarmassa esteiden suorittamisessa ja ei ole enää lainkaan epävarma radalla, joka näkyy huomattavana nopeuden kiihtymisenä. Minulla alkaakin olla jo vaikeuksia ohjata noin nopeaa koiraa. Sain myös muutaman hyvän idean mitä voisimme treenata kotonakin muutamalla esteellä.
Yövyimme Ellan mökillä. Illan aikana ehdimme laittaa mainiot ruuat ja herkut, sekä lenkkeilyttää koiria metsässä. Seuraavan päivän näyttelyyn lähdettiin onneksi hyvissä ajoin. Minä ja Ella olimme lupautuneet esittämään Claudian kahta kasvatti urosta. Itse esitin Nuutia, jolle näyttely oli ensimmäinen. Nuuti esiintyi todella hyvin lukuunottamatta valtavaa hepulia, jonka se sai tuomarin tullessa tunnustelemaan sitä. Kaiken kaikkiaan Ahmi sai ERIn ja oli NUO 2. Nuuti puolestaan EHn ja oli NUO 3. Ahmille tuomari tuli sanomaan, että sen tulisi vain oppia juoksemaan nätisti, muuten se oli todella kaunis koira. Nuutia puolestaan kehuttiin iloisesta esiintymisestä ja sanottiin, että selkälinjan tulisi vielä kehittyä. Kummatkin pojat ovat todella komeita, joten uskoisin että eiköhän tätäkin parempia tuloksia ala pian tulemaan.
Jane esiintyi kauniisti, saaden ERIn, mutta ei sen enempää. Hauska viikonloppu on takana, vaikka tämän erikoisempia tuloksia ei tällä kertaa tullutkaan. Kiitos taas kerran kaikille seurasta! :)

Kuvia myöhemmin