lauantai 16. kesäkuuta 2012

Naomia katsomassa







Saksasta kotiuduttiin edellisenä yönä, mutta pitihän Naomia päästä katomaan mahdollisimman pian. Suuntasin siis katsomaan Naomia ja jälleen näkemisen riemu oli selkeästi molemmin puolista! Tervehdyksestä ei tahtonut millään tulla loppua. :D Vein Naomin, Lumi toyvillakoiran ja Lillan lenkille Latokasken metsään. Naomi näytti nauttivan lenkistä jo suurissa määrin, eikä pentujen luo ollut mitään kiirettä. Lenkin jälkeen piipahdin vielä katsomassa pentuja. Ne ovat kyllä kasvaneet!



Pennut ovat nyt 5 viikkoisia ja voivat hyvin. Tyttö painaa 1,1 kg. Toinen pojista 1,2 ja toinen 1,3. Naomi imettää vielä, mutta pennut maistelevat jo kiinteää ruokaa.   Olin haikea jättää Naomi taas Latokaskeen, lohduttaudun ajatuksella, että parin viikon päästä pääsemme yhdessä nauttimaan Lapin luonnosta. En varmaan ehdi käydä enää katsomassa Naomia, sillä olen lähdössä keskiviikkona Rukalle vaeltamaan. Muu perhe tulee parin viikon päästä perässä ja tuo Naomin mukanaan.


Poika numero 1. 

Poika numero 2.  

Tyttö



sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Suunnitelmia...

Nyt on sitten tehty suunnitelmia kesäksi. Nyt kun kerrankin on todella aikaa niin ehtii viimeinkin saada treenattua juttuja joita olen jo niin kauan halunnut alkaa treenaamaan kunnolla.

Heinäkuussa Naomi lähtee meidän mukana Lappiin mökille ja tällöin olisi tarkoitus palailla treenin pariin. Ensimmäisten viikkojen aikana olisi tarkoitus saada Naomi taan samaan lihaskuntoon, kuin missä se oli ennen pentu taukoa. Tällöinhän kävin sen kanssa hölkkäämässä 5 kert/viikossa 5 km lenkin/päivä ja se juoksi lenkillä vapaana Janen kanssa tuntikausia lähes päivittäin. Oletettavasti kunto on jonkin verran laskenut tässä muutaman kuukauden aikana ja ennen kuin alamme treenaamaan taas agilitya haluan sen olevan samassa kunnossa, kuin ennen pentuja. 
15.5.2010 Naomi 3 kk treenailee tokoa, sivulle tulo alkaa jo onnistua!


Suunnitelmissa on siis tehdä joka aamu 4 km hölkkä lenkki, päivällä puuhastellaan lampaiden kanssa vapaana ja illalla taas 4 km hölkkälenkki. Kun mökillä koirat on lähes kokoajan irti ja saavat juosta edes takaisin niin luulisi ainakin kunnon nousevan nopeasti. Viikossa tietenkin pitää olla muutama lepopäiväkin, että lihakset pääsevät kunnolla kehittymään. Ja pitää nyt tietenkin katsoa, että missä kunnossa Naomi on, kun alan treenaamaan sen kanssa. Tarkoitus ei tietenkään ole vetää sitä aivan piippuun. 
Viivymme Lapissa kuukauden ja elokuussa palailemme Etelä-Suomeen, jossa treenin olisi tarkoitus jatkua samoissa määrin, mutta pikku hiljaa myös palailla agility kentälle. Saimme ASTn koejäsenyyden ja treenimahdollisuudet ovat osaltamme aivan toista luokkaa kuin ennen! Nyt kentälle voi kävellä 20 minuutissa. 

Nuorten SM-kisoihin olisi tarkoitus osallistua. Ne järjestetään syyskuun alussa, joten hieman kiirettä pitää. Toisaalta nyt kun on kesällä aikaa niin luulisi, että kisakunto on ihan saavutettavissa 2 kuukaudessa. Jos Naomi on yhtä innoissaan agilitysta kuin ennen niin ongelmia ei pitäisi olla. =)  Agilityn lisäksi olisi tarkoitus alkaa treenaamaan myös BH-koetta varten. Naomi osaa jo aika hyvin, mutta paljon on vielä treenattavaa. Katselin videoita youtubesta ja ihastelin tätä videota: Ratsumestarin Gonrad BH-koe Kontakti ja viretila on tuossa ihan uskomaton, mekin voisimme pyrkiä samaan. Pitää nyt vain keskittyä siihen, että treeneistä tulee riittävän hauskoja ja palkitsevia Naomille.

 17.6.2010 Naomi 4 kk rally-toko 1. sija

Heinäkuu:
Ma/Ke/To/Su
Aamu: 4 km hölkkä lenkki
Päivä: Puuhastelua vapaana ja BH treeniä
Ilta: 4 km hölkkä lenkki


Elokuu 2 ekaa viikkoa
Ma/Ti/To/La/Su:
Aamu: 4 km hölkkälenkki
Päivä: BH-treeniä/agility treeniä/muuta puuhastelua
Ilta: 4 km hölkkälenkki 


Elokuu 2 vikaa viikkoa
Agilitytreeniä Ma/Ke/Pe
BH treeniä Ti//La
Joka päivä peruslenkkeilyä vapaana, pallon heittelyä ja muutama hölkkälenkki viikossa.

Treeni ajat pidetään lyhkäisinä ja palkitsevina, ettei koira ehdi kyllästyä. Sitten oikeastaan koittaakin aika pian se suuri päivä, kun pitäisi olla riittävän hyvä nuorten SM-kisoihin. Katsotaan mitä siitäkin tulee. :'D



lauantai 2. kesäkuuta 2012

Naomin pennut 3 viikkoa!

Naomin pennuille tuli nyt täyteen 3 viikkoa! Kyselin Naomin ja pentujen voinnista ja kuulemma voivat "paksusti." Minun piti vielä tarkistaa, että onhan se hyvä asia ja kuulemma on synonyymi asialle hyvä. =) Saksasta käsin en ole päässyt pentuja katsomaan kertaakaan, mutta 14.6 palaan Suomeen ja ryntään heti suraavana  pentuja ja Naomia katsomaan. Otan järkkärin mukaan ja koitan jos pallukoista, jotka ovat silloin suunnileen 5 viikkoisia saisi jotain kivoja kuvia ulkona. Mamma olisi tarkoitus myös viedä lenkille pitkästä aikaa itse. <3


Mutta eläimellistä menoa täällä Saksassakin. Isäntäperheelläni on pieni farmi, johon kuuluu 3 hevosta, kanoja, ankkoja, kaneja ja 2 kissaa pentuineen. Olikin todella hellyyttävä näky löytää 3-4 viikkoiset kissan pennut terassin alta. Kaikki pennut ovat loistavassa kunnossa ja todella hellyyttävää katseltavaa. Täällä olessani tulikin mieleen, että mitäköhän perhe ajattelisi, kun näkisi millaista hyysäämistä Naomin ja sen pentujen kanssa on. Varmaan hymy nousisi korviin. :D 
Minulla on ollut todella mahtavaa täällä Saksassa ja vaikka olenkin vannoutunut agilityihminen, niin kyllä ratsastaminen taas pitkästä aikaa on kivaa vaihtelua. Ilmat ovat olleet hyvät ja altaalla on tullut makoiltu paljon. Minulta jäi kamera kotiin (tietenkin,) onneksi Kiia on tulossa tiistaina tänne omaan isäntä perheeseensä ja tuo minullekkin kameran, sekä naksutinkoulutus kirjan, lehtiä ja omena kaneli pikakaura puuroa (suosikkini.) Otin mukaan 12 pussia, mutta varasto alkaa tyhjentyä uhkaavasti. Aika nöyryyttävää huomata, että tässä vaiheessa elämää on niin tapojensa uhri, ettei voi aloittaa aamua ilman kuppoista kahvia ja lautasellista puuroa. 8)