sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Vantaan mätsäri




Tänään lähdettiin, sitten kolmatta peräkkäistä päivää handlailemaan. Dana alkoi jo hieman väsyä ja hyvä, että se pääsee nyt vähän lepäilemään ennen koiranpäivää. Pienissä aikuisissa Dana sai SINisen, tuomari kehui sitä ja sanoi, että kummatkin olisivat ansainneet punaisen. Koiria oli runsaasti pienten sinisten kehässä ja sijoituimme Danan kanssa hienosti SIN 3.! :)





Jane sai isoissa PUN nauhan, mutta ei sijoittunut nauhakehässä. Junior handeriin Ella osallistui Janen kanssa, Viivi löwchenin ja itse Danan kanssa. Dana kuitenkin oli ilmiselvästi saanut tarpeekseen ympyrää kävelemisestä joten se ei enää jaksanut oikein esiintyä. Emme siis sijoittuneet. Ella ja Jane voittivat junior handlerin! Viivi ja löwchen olivat 2.!

Voittajan on helppo hymyillä! 


lauantai 21. huhtikuuta 2012

Mätsäröimässä

Tänään lähdettiin mätsäröimään Viikin match showhun kokoonpanolla minä, Ella, Viivi, Noora ja koirista Dana, Juulia, Jane ja Lilla. Päivä alkoi junior handler kehällä. Kilpailin Dana toyvillakoiran kanssa, Ella kilpaili Juulia seropilla, Noora Jane tollerilla ja Viivi Lillalla. Kaikilla meni hyvin ja koiran vaihtokin onnistui mukavasti kaikilla. Tosin Dana oli hieman haasteellinen vaihtokoira, eikä oikein suostunut yhteistyöhön Ellan kanssa. Ella sai kuitenkin tilanteen hienosti hallintaan ja sai Danan lopuksi maaniteltua esiintymään oikein hyvin hänen kanssaan. Noora ja Jane saivat 5. sijan. Ella sijoittui 3. Viivi 2. ja itse 1.!
Tuomari antoi hyvää palautetta sanoen, ettei oikein keksinyt mitään korjattavaa handlaamisessani. Viivi sai samantyyppistä palautetta.
Sillä aikaa kun Ella vielä jatkoi kilpailua, Noora esitti Janen isoissa aikuisissa. Tuomari ei osannut päättää kumpi saisi sinisen ja kumpi punaisen. Lopulta hän päätyikin arpomaan. Janelle osui sininen nauha. Sinisissä Jane sijoittui 1.! Janen parina ollut amstaffi oli puolestaan punaisten 1. Pienissä aikuisissa Lilla sai sinisen nauhan ja Dana punaisen. Danasta tuli PUN 2.! Juulia seropi oli PUN 3.!





Minua pyydettiin esittämään PUN 1. pentua Myytä BIS kehään, kun omistajalla oli toinenkin koira menossa sinne. Myy oli ikäisekseen (7kk) varma esiintyjä, tosin kun palkintopalleille päästiin sekin menetti itsehillintänsä. Tulokseksi tuli kuitenkin upeasti Best In Show! BIS kuvista tulikin aika kumaraisia, kun esittäjä ei missään vaiheessa ehtinyt ylös kun tytsylle tuli niin kiire. :D Janella ja Ellalla meni BIS kehässä todella loistavasti ja Janesta tuli BIS 3.!





Ella ja Juulia seropi JH 3.


Päivän saalis:
Lotta JH 1.
Viivi JH 2.
Ella JH 3.
Noora JH 5.
Jane: isojen SIN 1. BIS 3.!
Juulia pienten PUN 3.
Dana pienten PUN 2.
Paljon hauskempaa hytistä kylmissään yhdessä, kuin yksin!
Siispä kiitos kaikille mahtavasta seurasta!

sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Vaasa KV

"Tuhannet ihmiset ja koirat joutuivat ottamaan jalat alleen, kun palohälytys keskeytti Botniahallissa järjestetyn Vaasan kansainvälisen koiranäyttelyn." - Iltalehti-




No ei aivan... MUTTA.. Junior handler kehän yksittäisarvostelu oli juuri lähenemässä loppuaan, kun palohälytin alkoi soimaan. Mitään hätätilannetta ei syntynyt vaan ihmiset lähtivät rauhassa, mutta määrätietoisesti kävelemään ulos rakennuksesta. Jopa turkkikoirien omistajat lähtivät rakennuksesta ilman suurempia nurinoita. Turkkikoiran omistajana voisin tosin hyvin samaistua turhautumiseen tuossa tilanteessa. Kun koiraa on laittanut yötä myöten tuskin ilahtuu, kun pääsee sen kanssa lumituiskuun seisomaan.
Seisoimme hyytävässä lumimyrskyssä aikamme ja hytisimme pikkukengissämme. Onneksi palokunta tuli kuitenkin nopeasti paikalle ja pääsimme takaisin sisälle. Ei mennyt kuin muutama minuutti, kun hälytin alkoi uudelleen soimaan. Nyt ihmiset tosin kieltäytyivät jo lähtemään ulos.


Tosiaan jos palaamme nyt aivan alkuun. Matkamme alkoi lupaavasti 13. päivä perjantaina. Epäonnen päivästä huolimatta pääsimme turvallisesti Espoosta Vaasaan pienellä kokoonpanolla. Mukana olivat minä, Ella, Suvi ja Matilda, koirista mukana olivat ainoastaan Jane, Roosa ja Osku. Pääsimme mökille 11 aikaan illalla ilman sen suurempia kommelluksia.



Lauantaina olivat vuorossa junior handler kehä minulle ja Ellalle, sekä Osku shiballe rotukehä. Junior handlerin tuomarina toimi Anna-Mari Sampola. Kilpailin Jane tollerin kanssa ja Ella Roosa leon kanssa. Palohälytyksen takia kehä venähti pitkäksi, mutta päästyämme jatkamaan kisaa kehä lähti taas rivakasti käyntiin. Pääsimme Janen kanssa jatkoon ja sain vaihtokoirakseni aivan ihastuttavan Reino aussin. Esiintyminen sen kanssa sujui mainiosti ja sijoitumme lopulta Janen kanssa 2.! Ellalle ja Roosalle ei tällä kertaa irronnut sijaa.


Oskun kehä oli pahastu myöhässä, mutta saatiin sekin lopulta päätökseen. Tuloksena ERI NUK 1. ei SAta.


Illalla teimme vielä pienen lenkin koirien kanssa. Tuuli oli aivan tajuton, eteenpäin käveleminen kävi vaikeaksi ja kiivettyämme lintutorniin olin varma, että tuuli voisi tempaista minut mukaansa hetkenä minä hyvänsä. Lenkin jälkeen loppuilta vietettiinkin jo leppoisissa merkeissä. Tai.. Me muut vietimme leppoisaa iltaa ja Suvi harjasi sängyn alle pakenevaa Roosa leonbergia. :)


Sunnuntaina kehään olivat menossa Jane ja Roosa. Tollerin alkoivat ensimmäikseksi, joten menimme norkoilemaan kehän laidalle hyvissä ajoin. Otin tehtäväkseni jatkaa Roosan siistimistä, jonka Suvi olikin jo aloittanut. Janen vuoro tuli pian, junnu narttuja oli 4. Jane esiintyi upeasti. Se sai ERIn SAn, voitti luokkansa ja oli PN kehässä 4., saaden vara-sertin! Tuomari tulikin erikseen vielä kehumaan sen potentiaalia todeten, että se ei ollut vielä aivan valmis.

Tuomari: Siv Sandö 
HeJW-2011 Hedera's Hello I Love You "Jane"
Very good type and size. Lovely head and expression. Well angulated front and rear. Nice gone for size. A bit long body. Excellent movements. Very nice shown. Lovely temperament. 
ERI SA JUK 1. PN 4., vara-sert!


Janen kehältä jatkoimme leo kehälle tyytyväisinä ilman mitään odotuksia Roosan suhteen. Roosan steriloinnin jälkeen menestystä ei ollut Roosalle enää suotu niissä muutamissa näyttelyissä joissa se oli käynyt. 
Esitin Roosan avoimissa nartuissa. Roosan luokassa oli 4 narttua. Roosa esiintyi oikein hyvin ja kuulemma ainakin ulkopuolelta katsottuna yhteityömme näytti hyvältä.
Roosa sai ERIn SAn ja oli luokkansa 1.! PN kehässä se sai 3. sijan., saaden vara-sertin! Eli Roosa yllätti meidät kaikki! Harmi, että sen viimeinen sertti valioitumista ajatellen jäi silti edelleenkin roikkumaan yhden koiran päähän.





Tuomari: Elina Haapaniemi
Bonnien Cassandra "Roosa"
6-vuotias, hyväntyyppinen hyvin esiintyvä narttu, joka voisi olla hieman lyhyempi. Kaunis ilmeikäs pää. Hyvä purenta. Hammasvauriosta esitetty SKL:n todistus. Sopiva luusto. Hyvä kaula. Hieman pehmeä  ylälinja. Sopivasti kulmautuneet takaraajat. Hyvä väri ja maski. Erittäin hyvät sujuvat sivuliikkeet.
ERI SA AVK 1. PN 3., vara-sert!



Kun väsynyt joukko sitten pakkaantui lopulta autoon olimme kaikki oikeastaan ainoastaan onnellisia kotiin paluusta, vaikka viikonloppu olikin ollut mukava. Vasta myöhemmin kaikki varmaan kunnolla tajusimme, että viikkonloppu oli mennyt täysin yli odotusten. Onneksi sentään tajusimme pysähtyä kahveille juhlistamaan onnistunutta viikonloppua. Kiitos vielä kaikille ihanasta seurasta, erityisesti Suville joka ajoi meidät sinne ja kesti kaikki temppumme. :D


Kuvat ja arvostelut tulossa myöhemmin!