maanantai 13. kesäkuuta 2011

Kesäkuulumisia

Koirien kanssa on nautittu hienoista keleistä ulkosalla. Neidit ovat olleet koko päivän ulkona, yöksi ne on tietenkin otettu sisään nukkumaan. Helteiden takia Lillalta lähti myös turkki, kun yhtenä kuumana päivänä innostuin ottamaan koneen esiin. Ihan tyylikäs siitä minusta tuli vaikka jotkut sille innostuivatkin nauramaan. :D

11. päivä suuntasin Tammelaan kisaamaan junior handlerissa.
Osallistuin sekä borzoiden, että partisten junior handleriin. Kentällä oli pakahduttavan kuuma, onneksi löysin Naomille hyvän varjopaikan. Ensin menin borzoiden junior handler kisoihin. Kisasin Naomilla. Kisa oli minulle hieman pettymys, sillä meitä pyydettiin vain menemään kerran ympäri yhdessä josta tuomari valitsi voittajan. Tuomarina oli Suomen vanhin borzoi kasvattaja. Osallistujia oli vain 3, joista sain 3. sijan. XD En kyllä tätä tappiota pahemmin pahakseni pistänyt, sillä tuomari ei mitenkään pystynyt mitata osaamistamme sen 2 minuutin aikana jonka hän meihin käytti. Kysyinkin palautetta, jossa tuomari sanoi koirani liikkeita kääpiökoira maisiksi. Sanoinkin kyseessä olleen kääpiövillakoira. Tuomari hymähti ja sanoi, että tätä oli epäillytkin. Ei siihen voinut muuta kuin hymyillä ystävällisesti ja lähteä kalppimaan. Tällä kertaa näin, ensikerralla ehkä paremmin.
c. Jenny Berg


Osallistuin siis myös partisten junnuihin. Sain lainakoiraksi ihanan partis nartun Alvan. Alva oli ihana esitettävä. Osallistujia oli muistaakseni 9. Mukana oli monia taitavia junnuilijoita. Tuomarina toimi entinen junior handler, jonka koulutuksessakin oli joskus ollut. Muistin, että tämä tuomari oli painottanut koulutuksessa jotain asiaa huomattavan paljon, mutta en millään muistanut mikä tämä asia oli. Jokatapauksessa koiran kanssa sujui hyvin ja olin suoritukseen tyytyväinen. Tuomari järjesti muutamia jekkuja päidemme menoksi, minulla hän ainakin siirteli jalkoja. Kun hän oli nähnyt kaikkien suoritukset hän sanoi, että ehkä johtuen kuumuudesta jotkut riuhtoivat koiria kehässä ja hän toivoisi kauniimpaa koiran käsittelyä. Nyt muistin, juuri tätä hän oli meille painottanut koulutuksessa. Sitten hän sijoitti meidät ja minä voitin!

Kiitokset vielä koiran lainasta Alvan omistajalle!

Kuvia
 Koitan vielä löytää jokuisen kuvan värittämään blogia.

sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Rally-toko kisoissa


Ensimmäiset alokasluokan kisat takana, tuloksena saatiin 90 pistettä ja oikein tyytyväinen olen Naomiin. Kuumuus verotti hieman Naomin toiminta kykyä, mutta neiti kuitenkin jaksoi jotenkuten. Pitää katsella lisää noita kisoja.

Nyt kun kesäloman ansiosta on aikaa, tarkoitus olisi alkaa hiomaan tokoliikkeitä. Odottaminen on luultavasti ensimmäisenä vuorossa. Liikkeestä maahan ja seisomaan jääminen ovat myös treenin alla.

perjantai 3. kesäkuuta 2011

Tulevat näyttely suunnitelmat

Kesän aikana en juuri ehdi näyttelyissä vaeltaa matkustelun takia. Alkukesästä lähdemme Ranskaan, heinäkuussa ripari jonka takia en pääse moneenkaan näyttelyyn. Loppu kesästä lähden vielä Hollantiin.
Näihin junior handler kilpailuihin olisi tarkoitus mennä vielä tänä vuonna.

-11.6 Tammela
-9.7 Kemin ryhmänäyttely 9 (ilmo 13.6 mennessä)
-22.7. Eukanuba Open Show (ilmo 22.6 mennessä)
-24.7. Kangasala amerikancockerspanieleiden erikoisnäyttely (ilmo 1.7 mennessä)
-30.-31.7 Pori (ilmo 27.6 mennessä)
-13.-14.8 Lieto (=Turku)  (ilmo 11.7. mennessä)
-20.8 Kouvula (ilmo. 18.7 mennessä)
-21.8 Heinola (imo. 18.7 mennessä)
-27.8 Lohja Terrierijärjestönpäänäyttely (2.8. mennessä)
-3.-4.9 Vantaa (ilmo. 5.8 mennessä)
10.9 Helsinki ryhmis 9 (ilmo 11.8 mennessä)
10.-11.9 Porvoo (ilmo. 14.8 mennessä)
24.-25.9 Eckerö (ilmo. 22.8 mennessä)
22.10 Hyvinkää Spanieleiden pääerikoisnäyttely (ilmo 21.9)
12.-13.11. Helsinki pentunäyttely (ilmo 10.10 mennessä)
19.-20.11 Jyväskylä ?
3.12 Helsinki junior handler (ilmo 27.10 mennessä)

Viimeiset ilmoittautumis päivät kirjoitin itselleni muistutukseksi, etten unohtaisi.

torstai 2. kesäkuuta 2011

Junior handler päiväTänään suuntasimme kohti kenneljunioreiden järjestämää junior handler päivää. Opettavaiset treenit oli, ja vaikka noissa on paljon pyöritty niin uuttakin tietoa tuli, ei pelkästään vanhan kertausta. Minä otin mukaan Naomin, Ella lainasi Lillaa ja Paula otti mukaan keskikokoisen villakoira uroksen Woodin.

Kaikilla meillä meni ihan hyvin, Woodille koko touhu oli uutta joten se oli aika haastava esitettävä Paulalle. Päivän loppuun järjestettiin vielä junior handler kilpailu. Tuomari pyysi kolmiota ja yhtäaikaa menemistä. Kummatkin onnistuivat hyvin, pöydällä seisomista pitää vielä hioa. Vaihtokoiraksi sain barbetin. Se oli tosi kiva esitettävä ja sen kanssa menikin kuulemma oikein hyvin. Tulokseksi tuli 4. Tyytyväinen olen, koska osallistujia oli kohtuullisen paljon ja taso oli kova. Ellalle, eikä Paulalle tällä haavaa sijaa.

Minun ja Naomin ensimmäinen yhteinen kisa oli siis tasan vuosi sitten järjestettävässä junior handler päivässä. Sijoituksena oli ykkönen. Naomi oli tuolloin vain vaivaiset 5 kuukautta vanha. Voi kuinka paljon on eletty ja koettu vuodessa. Kiitos Naomille siitä. <3

Koitan vielä lisäillä kuvia myöhemmin.

Löysimpäs vielä vuosi sitten tekemäni tarinan jh päivästä:


Lähdimme puoli kymmenen aikaan pihasta kahden kaverini ja neljän koiran kanssa. Olimme matkalla junior handler päivään. HSKP:n ja kenneljunioreiden järjestämään koulutus viikonloppuun Helsingin koirakoulu kompassiin. Minun oli tarkoitus treenata Lillan ja Naomin kanssa. Aloitin Lillasta. Muuten menikin ihan hyvin, mutta seisomisesta puuttui edelleenkin ryhtiä. Minua opetettiinkin miten saisin siihen ryhtiä. Sitten olikin jo Naomin vuoro. Treenasimme pöydällä oloa ja koiran liikuttamista. Hyvin meni. Hyödyllisin opetus mitä koko päivän aikana opin, on ottaa ympäristö huomiioon, sekä miettimään valmiiksi mitä on tekemässä. Meitä hämättiin esimerkiksi, paikan vaihdoksilla edestakaisin liikkeessä ja kolmiossa. Itse en mennyt halpaan, koska olin kuunnellut hyvin mitä muillekkin kommentoitiin. Esimerkiksi minulle sanottiin kolmio oikealle, meinasin ensin lähteä, vasemmalle, mutta koska kerrankin keskityin niin lähdin oikeaan paikkaan.
  Päivän lopuksi järjestettiin junior handler kisa. Lähdin sinne Naomin kanssa. Pyörimme ensin isot ja pienet koirat erikseen ympyrää pari kertaa, ja sitten seisotimme kaikki yhtä aikaa. Tuomari otti meidät yksilö arvosteluun. Nostin Naomin pöydälle asettelin ja minua pyydettiin näyttämään hampaat. Hampaiden näytössä oli pientä säätämistä, mutta onnistuihan se lopulta. Sitten minun piti mennä edestakaisin ja kolmio oikealle. Kun lähdin edes takaisin tuomari vaihtoi paikkaa ja korjasin liikkeen kohti tuomaria takastullessa. Kolmiossa ei sitten mitään erityistä ollutkaan. Menimme takaisin kehän reunalle seisottamaan koiraa. Tuomari kiersi seinän puolelta ja pyysi meitä menemään edestakasin, jonkun toisen koiran kanssa yhtäaikaa. Parini oli toinen villakoira. Naomi hieman pomppi takas päin käveltäessä, mutta sain korjattua tilanteen. Sitten valittiin jatkoon 5 osallitujia oli 15-20. Pääsin jatkoon. Pyörähdimme vielä pari kertaa ja sitten saimme eri koiran. Kaikki esittivät austraalianpaimenkoiran vuorollaan. (edestakaisin ja kolmio) Ihan hyvin meni, mitä nyt kolmiossa vähän brobleemaa. 
Sitten sijoitettiin 5. ja 4. Pääsin jatkoon. Vaihdoimme koiria keskenämme, sain borderterrierin. Sen kanssa meni todella hyvin. Pyörimme kerran ja seisotimme. Sijoitettiin kolmas, jatkoin yhä. Vaihdoimme takaisin omat koirat menimme kerran ympäri ja minä oli 1.! Palaute. "Otit hyvin ympäristön ja muut huomioon. Seisotin aussin parhaiten. Borderterrierin kanssa meni oikein hyvin. Otit myös huomioon myös sen että Naomi on vielä niin nuori, ja vältit sen turhaa seisottamista yms."