tiistai 31. toukokuuta 2011

Nautimme Suomen upeasta kesästä

                Viime päivinä olemme saaneet koirien kanssa nauttia upeista keleistä ulkosalla. x)




 Sain vihdoin Janestakin lisättyä pari kuvaa blogiini, pitäisi varmaan ottaa vielä sellainen kuva, jossa koira ei näytä uitetulta rotalta vaan omalta suloiselta itseltään.

sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Match Show Veikkolassa

Tänään suuntasimme kohti Veikkolaa, vettä tihutti heti alkumatkasta. Jossain vaiheessa vettä alkoi satamaan taivaan täydeltä. Tapani mukaisesti olin yllättäen herännyt ihan liian myöhään, joten kiireessä olin unohtanut takin kotiin. Muutama tunti jakussa vesisateessa auttaa varmasti kyllä muistamaan takin jatkossa. :D Ei vettä onneksi koko aikaa satanut. Meillä koiria mukana Lilla, Naomi ja Jane, eli mukavan pienellä porukalla mentiin.

Osallistuin nuori&koira kisaan Naomin kanssa, Viivi lainasi Lillaa samaan kilpailuun. Luulin, että kyseessä olisi ollut normaali junior handler kilpailu, mutta siitä ei ilmeisesti ollut kyse. Tuomari arvosteli Naomia seuraavasti. Hyvät kulmaukset, hyvä rakenne, kaunis pää, esiintyy hyvin ja esitetään kauniisti. Massaa Naomin pitäisi saada lisää. Saimme 2. sijan. Viivi esitti Lillan, heille 3. sija. Lillasta tuomari ei ulkonäöllisesti kuulemma paljon pitänyt, saisi olla leveämpi rintakehä ja enemmän lihaksia. Lihasten puutteesta huomauttaminen oli kuitenkin minusta aika erikoista koska eläinlääkärillä Lillan lihaksia nimenomaan kehuttiin.





Sitten vein Naomin pienten aikuisten kehään. Naomi esiintyi kauniisti. Saimme punaisen nauhan. Mukaan tuli myös kirjallinen arvostelu:


Yleisvaikutelma (turkki, kynnet, silmät yms.): erinnomainen
Esiintyminen: erinnomainen
Esittäminen: erinnomainen


Sitten oli Lillan vuoro. Viivi esitti Lillan. Lillalle sininen nauha. Hänkin sai kirjallisen arvostelun:


Yleisvaikutelma (turkki, kynnet, silmät): ei tänään parhaimmillaan 
Esiintyminen: erinnomainen
Esittäminen: erinnomainen 

Itseäni yllätti ensimmäinen kohta. Lilla on toki lyhyessä turkissa, mutta leikatuilla kynsillä ja puhtaassa turkissa se kuitenkin kehään vietiin. Viivi kertoi tuomarin kysyneen vuotaneista silmistä, jotka bichoneille kuitenkin täysin tyypilliset.
Noh, sinisten kehä oli ainakin ikimuistoista katseltavaa, kun rakas pieni Lilla neitoseni päätti laittaa nelijarrutuksen päälle. Häntä ei nyt huvittanut kävellä ja sillä siisti. Viivi sai onneksi Lillan kävelemään hetken yrityksen jälkeen. Lilla sai kuitenkin suureksi yllätyksekseni sinisten 4. sijan. Hyvä Lilla. :)

Sitten tuli punaisten vuoro, josta tuomari nopeasti sijoitti Naomin 3. Hyvä Naomi. :D

Sitten alkoi pikku Janen kehä, neito esiintyi hyvin ja sai punaisen nauhan arvostelulla:

Yleisvaikutelma: erinnomainen
Esiintyminen: erinnomainen
Esittäminen: erinnomainen
"Liikkuminen vielä pentumaista."


Punaisten kehässä ei kuitenkaan sijoittumista tällä kertaa, koiran ollessa kuulemma liian nuori. Mitä se sitten mahtoi tarkoittaakkaan 5 kk koiran kohdalla. Ilmeisesti tuomari tykkäsi kehittyneemmistä ja vanhemmista koirista.

tiistai 24. toukokuuta 2011

Match Show Sahaajan kadulla

 Tänään päätin sitten lähteä koirieni kanssa pitkästä aikaa mätsäriin. Mukaan otimme Naomin, Lillan, Nanan ja Janen. Jane on siis Ellan uusi ihana 5 kk vanha tolleri neito. Ensimmäisenä kehään meni Nana jonka Viivi esitti hienosti pun 2., tässä vaiheessa ei tietenkään tarvitse mainita että osallistujia oli 3. :D Jokatapauksessa Nana esiintyi kauniisti ja se esitettiin kauniisti. Kiitokset Viiville! :)




Sitten alkoi junior handler. Kilpailin Naomilla, Viivi otti Lillan kisakoirakseen. Kilpailu lähti hyvin käyntiin. Naomi esiintyi todella hyvin. Vapaasti seisotuksessa se asetteli jalkanse hyvin, aseteltuna se oli todella ryhdikäs. Liikkeet sujuivat mainiosti. Lilla esiintyi myös hyvin, välillä hieman laiskasti mutta Viivi sai sen hyvin innostettua eteenpäin. Pääsin jatkoon, niin pääsi Viivikin. Tuomari sijoitti Viivin 4. sijalle. Minä otin 2. sijan. Johon olenkin todella tyytyväinen. Ensimmäisen sijan otti Hilde.

Junior handlerin aikana Janen aika oli mennä pentuihin. Kyseessä oli tyttelin ensimmäinen mätsäri ja neito sai punaisen nauhan. Jane esiintyi todella hyvin ja jaksoi hyvin loppuun asti. Ja kaskummaa pikkuinen oli punaisten 1. ja BIS pentu! Loistavaa Jane, paremmin ei olisi voinutkaan mennä! :D

Ilokseni huomasin tuntevani myös BIS 2. pennun omistajan. Kyseessä heilläkin ensimmäinen mätsäri ja todella kauniisti koira esiintyi. Onnea heillekkin!

Sitten oli totuuden hetki. Naomi meni kehään, vastassa oli mittelspitz. Naomi esiintyi jälleen aivan mahtavasti, mutta sai sinisen nauhan. Tuomari arvosteli Naomia seuraavasti. Erittäin miellyttävä koira. Kaunis pää. Mahtava hännänkiinnitys. Uskomattomat sivuliikkeet. Takaliikkeet hieman ahtaat. Melko laiha. Upeat kulmaukset. Olen iloinen, että saimme näinkin hyvän arvostelun. Matka jatkui sinisten kehään. Naomi esiintyi edelleen hyvin. Tuomari otti 6 koiraa jatkoon. Pääsimme jatkoon. Näistä tuomari alkoi sijoittelemaan koiria. Odotus tuntui pitkältä ja piinaavalta. Naomi kuitenkin jaksoi edelleen seistä ryhdikkäänä ja liikkeissä löytyi edelleen virtaa ja vauhtia. Vaikka emme olisi päässeet jatkoonkaan olisin ollut siitä todella ylpeä. Pääsimme kuitenkin jatkoon ja nyt seisotimme koiria. Toisenkin sian saanut oli valittu. Ja niin tuomari sitten laittoi Naomin voittamaan!

Jutustelin siinä kavereiden kanssa ja iloitsimme menestyksekkäästä mätsäristä. Pian tuli kuitenkin BIS kehän aika. Naomi jaksoi edelleen täysillä ja innoissaan. Tulokseksi tuli uskomaton BIS 3.!!!

Yhteen vetona: Viivi esitti Nanan sekarotuisten punaisten 2. Lillan kanssa hän pärjäsi hienosti 4. sijan saaden. Naomin kanssa sain 2. sijan. Jane upeasti BIS pentu. Naomi BIS 3.

Menestyksekäs ja väsyttävä päivä takana. Naomi makoilee väsyneenä, mutta tyytyväisenä sylissäni ja Lilla nauttii sohvan nurkastaan, kotona olimme vasta puoli kymmennen aikaan kaikki väsyneinä mutta tyytyväisinä.