torstai 23. syyskuuta 2010

Verijälkeä ja koiraetsintää harrastamassa

Teimme tänään verijälkeä. Lilla oli aivan loistava. Se meni pitkän jäljen täysin ongelmitta, eksymättä kertaakaan. Voikun sekin osaa olla niin ihana. Kun me sitten odottelimme kaverini ja Nana koiran verijäljen loppumista, Lilla oli aivan hulluna. Nenä kävi ja Lilla teki suunnilleen voltteja kun olisi niin paljon halunnut perään. Nanan verijäljen treenaaminen ei ihan mennyt putkeen. :) Se lähti seuraamaan jotain todella vahvaa jälkeä kaverini sitten seurasi sitä... Ja noh, Nana johdatti hänet humalaisen miehen luo. Silloin kaverini lähtikin  harvinaisen rivaskasti takaisin tielle. Nanan kanssa on harrastettu etsintää joten ei ihme, että se lähti miehen perään. Roosa leonbergi etsi vielä Nanan joka oli maalikoirana. Lopuksi Naomille tehtiin vielä näkölähtö. Roosa leonbergi meni juosten piiloon. Naomi lähti lujaa perään, mutta noin 4 metrin päässä se pysähtyi katsomaan minua. "Kerro nyt minne pitää mennä niin voidaan juosta yhdessä!" Kun vihjettä ei tullut Naomi mulkaisi pahasti ja valitsi kuin valitsikin oikean tien. Heti puskan taka Roosa odottelikin jo. Hyvä Naomi :D

Kun etsinnät oli tehty lähdimme kävelemään kotiin. Olihan se tietenkin aika huvittava näky. Leonbergi ja 3 pikku puudelia. Matkalla näimme muutaman kauriin. Yksi seisoi upeana tiellä ennen kuin ryntäsi metsään. Koirat olivat tietenkin aika hulluina... Paitsi Naomi joka ei ollut huomaavinaan. Sitten takaa kuului kellon soittoa ja pyörä suhahti ohi. Oli hiljaisuus, sitten kaverini myönsi nolona, että tämä oli se "humalainen" metsässä. Mies parka oli varmaan vain tullut nauttimaan luonnon rauhasta. XD

Mutta näin meillä. Loppuun vielä näyttelyt joihin ainakin ollaan tulossa:

2.10  Naomin pentunäyttely Lohjalla
10.10 Naomin rotukehä Hämeenlinnassa
30.10 junior handler kisat Lahti KV
31.10 Naomin rotukehä Lahti KV
11.-12.12 Helsingin messukeskus

sunnuntai 19. syyskuuta 2010

18.9.10 Ryhmänäyttelyssä

origPic


Olimme tänään ryhmänäyttelyssä. Itse esitin Timi tollerin. Timi osallistui junior uroksiin. Sanotaanko vaikka näin, että Timi esiintyi yllättävän hyvin, vaikka välillä osaakin olla tosi vaikea. Aluksi Timi häselsi, mutta rauhoittui pian ja esiintyminen onnistui mielestäni todella hyvin. Tuloksena oli H (hyvä). Timi on kuitenkin vielä tehittymätön uros, ja todennäköisesti kehittyy vielä paljon, katsotaan miten tulevaisuudessa menee. Kaverini esitti myös yhden tolleri uroksen nuorten luokassa, koira ei ollut totutettu hihnaan, lisäksi se vaikutti hieman kipeältä, joten tuloksena oli H. Naomi ja Jack olivat myös mukana nauttimassa päivästä. Seisoimme portugalinvesikoira kehän laidalla, Naomi muistutti vesikoiraa yllättävän paljon, heh, heh XD.



lauantai 18. syyskuuta 2010

Verijälkipäivä 18.9.2010

1.jpgLähdin Lillan kanssa verijälkipäivään. Meillä oli tosi hauskaa ja innostuin älyttömästi lajista. Lähdimme ennen kymmentä matkaan kaverini ja hänen äitinsä kanssa. Haimme ensin Chuck tollerin ja sitten toisen kaverini ja hänen puolivuotiaan shiba inunsa.

Meidän piti alkaa tekemään koirillemme jälkiä... mutta veren sijasta meille olikin ostettu valtava laatikollinen ternimaitoa! Siinä oli sitten ihmettelemistä, loppujen lopuksi järjestäjät joutuivat kauppaan veri ostoksille :) Asiaan päästyämme opettelimme tekemään koirille jälkiä. Se olikin hauskaa, vaikka toinen kavereistani olikin ihan kalmankalpea veren kanssa lotraamisen takia XD Kun pääsimme koiriemme kanssa jäljille innostuin harrastuksesta Lillan kanssa aivan hirveästi. Myös toinen kaverini joka oli verta niin paljon aluksi pelännyt innostui ajatuksesta ja päätimme, että siinä olisi meille tosissaan oiva harrastus. Teimme vielä toiset jäljet ja Lilla oli innoissaan. Välissä söimme ja mussutimme karkkia.

14.jpg




Ennen lähtöä raahasimme vielä ison kasan agility esteitä ulos ja teille helpon ympyrä radan. Ensimmäinen rata Lillan kanssa meni hyvin, mutta toisella radalla Lillan kiinnostus lopahti, se oli ilmeisesti ihan liian väsynyt. Aika kului mukavasti ensikertalaisia ohjaillessa, ja Chuck tollerin ja Nana puudelin kanssa rataa tehdessä. Nanan kanssa tein 2 rataa ja se meni ihan kivasti vauhtia oli ja intoakin ihan riittävästi. Chuckin kanssa intoa oli taas sitten enemmän kuin järkeä, ja koska kyseessähän oli todellinen mies yrittipä poika vielä merkitä yhden hyppyesteen jalkaan. Kova karjaisuni sai sen kuitenkin onneksi lopettamaan kuin seinään. Sitten mies suuttuneena poistui radalta... Sain sen kuitenkin vielä (vapaaehtoisesti?) radalle. Loppu rata meni ihan hyvin. :D Kun lähdön aika viimein koitti mukaan lähti vielä suureksi iloksemme pari pulloa verta ja 4 litraa ternimaitoa. :D Oli kyllä todella mukava päivä!



37.jpg

perjantai 17. syyskuuta 2010

11.-12.9 Porvoo


Tuomarina Tom Mather, Iso-Britannia.
Tulos: PEN 3
"Pleasing head and eye. Deceut leathers. Nice straight front. Still needs to develope in body and rib. Makes well in profile but could stronger behind."
^Itse olen tyytyväinen arvosteluun. ROP pennuksi pääsi Naomin 3 viikkoa vanhempi puolisisko. Voi että kun ovat saman näköisiä (Arvostelussa saattaa olla kirjoitusvirheitä)

origPic
Ja täytyyhän Naomin päästä laittaa kuva :)

4.-5.9 Syysnäyttely


Syysnäyttely Helsinki 4.-5.9
Tällä kertaa osallistuin vain junior handleriin molempina päivinä. Kisakoirana oli Dana 7-vuotta vanha toyvillakoira. Olen todella tyytyväinen vaikka sijoitusta ei tällä haavaa tullut. Emme ole tehneet mitään yhdessä pitkään aikaan. Dana puudeli oli meillä pari yötä ja käyttäytyi varsin hyvin.
Pian Danalla veteraani aika koittaa, ja sitten senkin kanssa aletaan rotukehissä käymään.